Veckoprogram

Måndag 10/12
Tisdag 11/12
18:00 Intervaller i Kusen
Onsdag 12/12
19:00 Mila By Night #2
Torsdag 13/12
18:00 Tvetaträning
Fredag 14/12
Lördag 15/12
Söndag 16/12
10:00 Långpass med TSK & TMOK
11:00 Tvetaservering
Måndag 17/12
Tisdag 18/12
18:00 Intervaller i Kusen
Onsdag 19/12
Torsdag 20/12
Tvetaträning - Tomtejakt
Fredag 21/12
Lördag 22/12
Söndag 23/12
Månadsprogram

Snabblänkar

EventorBanner136x32 3

Årsprogram som PDF-fil
kalender2016 140

Senaste kartorna

Erik Wigle
UTH #3, 2018-12-02
Erik Wigle
UTH #4, 2018-12-02
Erik Wigle
UTH #1, 2018-12-01
Martin Jansson
Mila By Night #1, 2018-11-15
Kent Ohlsson
Novembertävlingarna Medel, 2018-11-11
Martin Jansson
Novembertävlingarna Lång, 2018-11-11


Instruktioner

Ansvariga för helgserveringen i Tveta 2019

 
v 48 sö 2/12 1 Anna Ek 704338365 anna_ek@telia.com
    2 Tore Eklund 736637638 tore.eklund@telia.com
  sö 9/12 1 Marianne Heldt 736324278  
v 49   2 Ragnhild Borg    
v 50 sö 16/12 1 Karin o Arne Almström 706963705 k_almstrom1@hotmail.com
v 1 lö 5/1 JW-damerna/Birgitta Engman m fl 708410668 birgitta.tommy@hotmail.com
  sö 6/1 1 Barbro o Staffan Holmberg 709300258 barbro.h.holmberg@gmail.com
    2 Margareta Lundh o Leif Bergaman 707973384 margareta.lundh@telia.com
    3 Anette o Bert Koskinen 703042274 anette@sno.nu
    4 Tomas Norlén 761316078 tomas.norlen@gmail.com
v 2 lö 12/1 1 Christina Bergström 702988906 christina.bergstrom@telia.com
    2 Rolf o Kristina Skoglund 702219221 skoglund.kristina@telila.com
    3 Maria Kleijn 704032804 kleijnma@gmail.com
    4 Joakim Eriksson 709513159 joakim-ulrika@telia.com
  sö 13/1 1 Karin o Arne Almström 706963705 k_almstrom1@hotmail.com
    2 Liv Willamo o Gunnar Eriksson 760822630 livwillamo@msn.com
    3 fam Mats Andersson 702395166 mats.c.andersson@scania.com
v 3 lö 19/1 1 Kerstin Frenckner o Lars Mårsell 706962960 kfrenck@kth.se
    2 Barbro Ahlsén 707144521 ahlsen.barbro@gmail.com
    3 Monica Mild 704607058 monica.mild@hotmail.com
    4 Ann-Katrin Magnusdotter Carlsson 730676722 anki.md.carlsson@gmail.com
    5 Vuc Radakovits 703234776 vuk@radakovits.se
  sö 20/1 1 Kajsa och Börje Borg 707736270 kajbor@c-sam.nu
    2 Daniel Bringby 702670660 daniel.bringby@telia.com
    3 Tomas Fagerstedt 709952670 tomas.fagerstedt@hotmail.com
    4 Per Bernersson 730715472 per.bernerson@gmaail.com
    5 Daniel Tjernberg 707304287 daniel.tjernberg@telia.com
v 4  lö 26/1 JW-damerna/Eva Pedersen Wallin m fl 761124494 evapw@gmail.com
  sö 27/1 1 Fam Moldin 709278783 annelie@moldin..com
    2 fam Löfgren 701150141 henriklofgren203@gmail.com
    3 fam Rystedt 739986322 boel.rystedt@gmail.com
v 5 lö 2/2  1 fam Gauffin 701766115 tomasgauffin@coolbox.se
    2 fam Brennans 855247682 brennans@telia.com
    3 fam Frylmark 703552839 malin.frylmark@c-sam.nu
  sö 3/2 1 Eva o Gunnar Berggren 702253873 bengt.berggren2@comhem.se
    2 fam Smitt  706684414 olof.smitt@gmail.com
    3 fam Jan Svensson 702469185 jansve57@gmail.com
v 6 lö 9/2 1 fam Strind 727135082 linda.strind@gmil.com
    2 Hanna Carlsson 703083446 hanna.granberg@gmail.com
    3 Björn Sveréus 705539300 bjorns@live.se
  sö 10/2 1 fam Susanna Karlsson 704121962 susannakarlsson79@yahoo.se
    2 Moni Winsnes 707689101 m.winsnes@yahoo.se
    3 fam Katarina Borg 855248383 katarina.m.borg@gmail.com
v 7  lö 16/2 1 fam Enckell 709722945 j.enckell@hotmail.com
    2 fam Anders Axelsson 702623090 anders.axelsson321@gmail.com
    3 Daniel Bergquist 705585683 dbqt34@gmail.com
    4 Erika Rönnegård 707960369 erika.ronnegard@gmail.com
  sö 17/2 1 Ammi o Mikael Sjöblom 707617710 annamari.sjoblom@telia.com
  Vinter- 2 fam Hede 707605460 helenahede@gmail.com
  söndag 3 fam Stål 701495466 susanne.stal@gmail.com
    4 fam Marlene Ness 700862290 marlene.ness71@gmail.com
    5 Per Molin 709580440 permolin1954@yahoo.se
    6 Marianne Heldt o Ragnhild Borg 736324278  
v 8 lö 23/2 1 Marianne Pettersson 703892890 eva.marianne.pettersson@gmail.com
    2 fam Grahn 704386764 lottagrahn1@hotmail.com
    3 Jo Stevenson 730531691 joanne.sweden@gmail.com
    4 fam Camilla Pettersson 739850243 camilla.pettersson@scania.com
  sö 24/2 1 fam Undeland 703637076 sven.undeland@hem.utfors.se
    2 Pia Nykvist 855039350 pia.nykvist@seb.se
    3 Marianne Heldt o Ragnhild Borg 736324278  
    4 Bo Kimstrand 706039663 bo.o.kerstin @kimstrand.se
    5 Jesper Jademark 709481123 jesper.jademark@glymur.se
v 9 lö 2/3 1 Stig o Kerstin Thorsson 735767411 stig.kerstin4548@gmail.com
    2 Roland Kusgård 706021345 rollekus@gmail.com
    3 Ove Jansson 702692133 ecoove.jansson@gmail.com
    4 Jan Brolund 709278772 jan.brolund@gmail.com
  sö 3/3 1 Christer o Lars-Gunnar Ande´n 705570145 christer.anden@outlook.com
    2 Svante Sandberg 706654856 sandbergsvante@gmail.com
    3 Tord Jansson 706257033 tord.jansson@infranord.se
    4 Mats Hellstadius 706949178 mats.hellstadius@outlook.com
    5 Mats Johansson Vedin 709154052 0855034114@bredband.net
v 10 lö 9/3 1 fam Liwell 725602319 iliwell73@gmail.com
    2 fam Bygde´n 707592997 annika.bygden@huddinge.se
    3 Anders Lillstrand 706038548 andy@planetmarketing.se
  sö 10/3 1 Erik o Svea Johansson 705381551 to.svea.j@gmail.com
    2 fam Sofia Heldt 736728002 sofia.heldt@bredband.net
    3 fam Franksson 768853395 anna.franksson@gmail.com
v 11 lö 16/3 1 EvaLena Ericson o Bengt Mattiasson 703291896 evalena_ericson@hotmail.com
    2 fam Lampinen 736504844 lampinen.westbom@c-sam.nu
  sö 17/3 1 PG Månsson 709154760 per-goran.mansson@astrazeneca.com
    2 fam Jennica Falk 734402802 jennica.falk@hotmail.com
    3 Peter Edén   peter.eden.sfr@gmail.com
 

Reserver utan inbördes ordning

 

Stig Pederson 703223223 stig.pederson@hotmail.com
Tore Eklund  736637638 tore.eklund@telia.com
Thomas Karlsson 703275045 thomas53.karlsson@gmail.com
Daniel Bäre   d.olsen@bredband.net
Didier Rotticci 706244053 didier06210@gmail.com
Håkan Kleijn 702779812 hakan.kleijn@gmail.com
Kristina Johander 702035086 kristina.johander@live.se
Rose Diekstra   rhdiekstra@hotmail.com
Björn Gustafsson 733279504 bgustafsson@live.se
Stefan Pettersson    stefan@oxvreten.se
Robert Jansson 704927144 k.robert.jansson@gmail.com

 

Instruktion för helgserveringen i Klubbstugan Tveta 

I år har vi öppet Trettonhelgen 5-6/1 och sedan lördagar och söndagar tom 17 mars.
Stugan kommer att vara öppen kl 10-15 även om det inte är snö och is.
Ställ ut skyltar och tänd marschaller vid vägkorsningen och vid stugan.

Öppettider:
Omklädningsrummen 10-15
Serveringen 11-15

Förberedelser

Nummer 1 på dagens datum är huvudansvarig för serveringen och tar kontakt med övriga och kommer överens med dem om vem som gör inköp och om arbetsfördelning.

Nycklar

Kom överens med Anette på  kansliet om när och hur du hämtar nycklarna.

Kontakta henne på tel: 550 984 70. Kansliets öppettider.

Ring helst i början på veckan, så att du säkert får tag i henne.

Handla

Följande basvaror ska finnas i Klubbtstugan:
Kaffe, te, O´boy, saft, bitsocker, våffelmix,
I kylen finns Bregott/även laktosfri sådan, flytande margarin till våfflorna, ost, rödbetssallad, ägg, ansjovis, sylt, grädde/även laktosfri sådan o spraygrädde, köttbullar och varmkorv, senap och ketchup.
I frysen finns bullar, kakor, varmkorv och korvbröd, köttbullar och bröd
I frys finns också glutenfritt bröd och även laktosfria bullar att erbjuda

Följande färskvaror köps in av Helgansvarig:
Mjölk, köp även 1 l laktosfri, bröd till smörgåsarna, sallad, gurka, tomat /paprika, ev grädde,
Finns trol mera bröd i frysen att ta till om det behövs
Hur mycket som behöver köpas beror mycket på vädret. En fin vinterdag med spår och skridskois kan det vara ca 100 besökare!

Att göra under serveringsdagen

Förberedelser

  1. Ansvarig bör vara i Tveta kl 9.30. Lås upp Klubbstugan. Nyckel finns i röret utanför kansliet.
    Kontakta Anette på kansliet i god tid för att få koden till röret 0855098470. Tider: se hemsidan
  2. Sätt ut och tänd marschall vid skylten i vägkorset ner till Klubbstugan och en vid hörnet utanför Klubbstugan. Marschaller finns i första lådan närmast dörren in till köket, innanför ytterdörren och i städförrådet- översta hyllan, tändstickor/gaständare finns i översta lådan i nästa lådrad. Hållare till marschallerna står på översta hyllan i hallen innanför ytterdörren. Sätt också ut ”gatuprataren”.
  3. Sätt på dam- och herrbastun enligt anvisningar som finns vid panelen i städutrymmet på nedervåningen
    Kom ihåg att sätta på bastun igen efter ca 3 h - den är inställd på 3 h. Stäng dörrarna till basturna i omklädningsrummen. Töm papperskorgar i hallen, omklädningsrummen och på toaletterna. Påsar finns i städutrymmet. Fyll ev på mer toapapper och kontrollera att toaletterna är fräscha.
  4. Ta fram bröd, korvbröd, bullar och ev kakor ur frysarna, ev också korv och köttbullar.
  5. Sätt på kaffe. Häll kaffet på termos, gärna två. Alternativt ställer du glaskannan på värmeplattan vid serveringsdisken, kom i så fall ihåg att sätta på värmen under glaskannan. Sätt helst bara på en glasbehållare åt gången och byt till ny när det behövs mer kaffe. Koka tevatten och häll på termos. Häll mjölk i liten termos, märkt : Mjölk. Laktosfri mjölk tas fram ur kylen om någon frågar efter det.
  6. Sätt på varmvatten i kastrull för att värma korv, lägg gärna i lite lök och några kryddpepparkorn, finns i lådan med kryddor/saft. Koka 10 ägg i ca 8-9 min (hårdkokta)
  7. Gör i ordning våffelsmet enligt anvisningar på burken med våffelmix eller paketet med våffelmix som står på översta hyllan i hörnan. Vispa grädde/använd spraygrädde.
  8. Skölj och skär grönsaker.
  9. Bred smörgåsar, ställ gärna några färdiga i kylen på tallrik/bricka, bra att ha färdiga när många gäster kommer på en gång. Täck smörgåsarna med plastfolie.
    • Gör alltid äggsmörgås: sallad, ett helt skivat ägg och några bitar ansjovis och ev ngn grönsak.
    • Gör alltid köttbullsmörgås: sallad, 5 köttbullar som du delar, rödbetssallad, smörgåsgurka och någon grönsak
    • Gör alltid ostsmörgås: sallad, ost och någon grönsak
  10. Plocka fram och ställ i ordning för serveringen som du vill ha det, tänk praktiskt!
    Skylta med dricka och Festis, de sorter vi har. Ta fram det som kunden beställer ur kylen i hörnan.
  11. Kom överens om arbetsfördelningen i köket. Bra om en person sköter betalningen, hygieniskt!
    Ibland har den som tar betalt, suttit vid bordet närmast serveringsbordet och haft prislistan till hands och skött betalningen. Det blir mindre trångt i serveringsluckan och har fungerat bra, värt att pröva!
  12. Tänd värmeljus på borden - och kanske en brasa i öppna spisen?
  13. Är det mycket folk kan det vara bra att lämna ut nummerlappar till dem som beställt våfflor eller
    mackor som inte finns färdiga. Det är då lättare att hålla reda på vad som ska ”tillverkas” och vem som ska ha det. Det finns nummerlappar i översta lådan i mellanraden. Ge den ena halvan till kunden och på den andra halvan kan du anteckna vad som beställts och behåller i köket.
  14. Det finns papperstallrikar att använda i nedersta lådan i mittenraden- om det är väldigt många gäster kan det vara bra att ta till.

Under serveringen

  1. Försök att hinna med att ”hålla snyggt” både på serveringsbordet och i köket.
  2. Håll våffeljärnet varmt, för det är många som vill ha.
  3. Fyll på vartefter de olika varorna tar slut.
  4. Använd diskmaskinen om du vill, kör korta programmet, glas, tar ca 30 min. Om det är många gäster, använd papperstallrikar, finns i nedersta lådan i mittenraden.

Avslutning

  1. Bröd som blivit över på lördagen kan sparas till söndagen - meddela ansvarig för söndagen. Bröd som blivit över på söndagen kan läggas i frysen, om det finns plats, spara annars till torsdagens fika i kylen - meddela torsdagsfikavärdarna.
  2. VIKTIGT - När du lägger in livsmedel i kylen/frysen: lägg det först i en plastpåse, förslut och märk påsen med dagens datum, datum för förpackningens öppnande samt bäst-före-datum enligt förpackningens etikett. Etiketter och pennor finns i översta lådan i mellersta raden.
  3. Diska. Du kan handdiska eller använda diskmaskinen. Det finns ett program som tar 35 min – syns på displayen. Gå inte hem innan diskmaskinen gått klart, displayen visar då 0. Töm diskmaskinen och plocka in disken. Annars måste nästa person som ska jobba göra det!
  4. Torka av bänkskivor och spis.
  5. Torka av borden i salen
  6. Torka av golvet i köket, städgrejorna finns i städrummet på nedervåningen. Häng upp moppen att torka i utrymmet där du tog den.
  7. På lördagen: sopa av golven uppe och nere, sätt inte upp stolarna på borden.
  8. På söndagen: sätt upp stolarna på borden i salen, golven städas av Jarkko och hans gäng.
  9. Töm papperskorgar/soppåsar överallt, både uppe och nere, sätt i nya plastpåsar (finns i städrummet). Soporna lämnas på baksidan av containern vid garaget.
  10. Städa toaletterna och se till att de är fräscha, fyll ev på med toapapper och Torky och tvål.
  11. Stäng av dam- och herrbastu.
  12. Kontrollera att alla fönster är stängda.
  13. Lås.
  14. Lägg tillbaka nyckeln i röret utanför kansliet.
  15. Kontakta nästa person på helgserveringslistan/torsdagsvärdslistan och rapportera vad som eventuellt lämnats kvar /vad som behöver kompletteras mm.
  16. Rapportera också om din dag till Monica LM via mail, detta för att lättare kunna planera kommande inköp mm

Pengar

Växelkassa - kontakta Monica eller Anette för att få veta vad som gäller med växelkassan.

Gäster kan betala kontant eller med Swish. Betalning till Swish görs till nr 1231730332. Numret står också på anslag i köket; be kunden skriva ”Helgservering” SNO.

Om det inte fungerar - det kan vara dålig mottagning - kan du använda fakturaunderlag. Det finns färdigskrivna fakturor i pärmen i tidskriftshållaren på bänken. Fyll i belopp och ge gästen ett ex. På kopian fyller du i gästens namn och telnr samt belopp, kopian lämnar du i köket till Anette. Gäster kan inte betala med kort.

Sätt in överskottet på bg 812-2012. Som avsändare anger du SNO Helgservering. Skriv också datum och ditt namn. Skulle det finnas så lite pengar i kassan att det inte räcker, lämnar du in kvitto på det du handlat och ersättningsanspråk till Anette på kansliet, så skickar hon sen pengar till det konto som du har uppgivit.

Gör en anteckning i kalendern på kylskåpet om ca antal besökare och av öveskott.


Vid frågor kontakta kansliet 08- 550 984 70, kansliets öppettider. Eller ring Monica Lindkvist Möller tel: 070- 366 23 17 eller Marianne Heldt 08-55067712
Tack för att du ställer upp!   /Tvetakommittén


 


Hygieninstruktioner vid serveringen i Tveta

Vi vädjar till dig som sköter serveringen i Tveta att tänka på följande råd.

  • Väska o personliga grejor od kan hängas på krokar i utrymmet innanför kylskåpet. Inga kläder hängs i köksutrymmet!
  • Använd förkläde, märkt SNO, finns i låda märkt ”förkläden” ovanpå lilla kylen i samma utrymme. Det är lätt att se vem som är ”personal”. Du håller dina egna kläder rena
  • Tvätta händerna noga och ofta.
  • Torka med hushållspapper/Torky.
  • Använd handsprit.
  • Använd handdukar enbart till disk od
  • Använd plasthandskar om du har sår på händerna, finns i en av lådorna/plastbacken märkt Helgserveringen.
  • Låt inte kylvaror stå framme för länge. Till helgserveringen kan du gärna göra smörgåsar och ställa i kylen, så at det är lätt att bara plocka fram.
  • Använd helst färgmärkta skärbrädor: vit till bröd, röd till kött/pålägg, grön till grönsaker, blå till fisk.
  • Det är bra om den som säljer och tar betalt inte håller på med mathanteringen.
  • Ha bänken mellan diskho och spis ren från mathantering.
  • Ev smutstvätt (förkläden och handdukar) läggs i en plastpåse och hängs på en av krokarna utanför köket.
  • Spara originalförpackningarna till ost, leverpastej, skinka od så att man kan se bäst-före-datum.
  • När du lägger in livsmedel i kylen/frysen: lägg det först i en plastpåse, förslut och märk påsen med dagens datum, datum för förpackningens öppnande samt bäst-före-datum enligt förpackningens etikett. Etiketter och pennor finns i översta lådan i mellersta raden.

Låter det krångligt? Läs igen – egentligen är det inte så dumt, lättare att hålla kollen! Tack för hjälpen