Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

JVM och World Games

17 JUL 2022 19:41
Under de senaste veckorna har JVM och World Games avgjorts. Petyko och Michal har sett till att vi har varit representerade.
  • Uppdaterad: 17 JUL 2022 19:41

JVM


På Junior-VM i Portugal var vi representerade av Petyko Gonczi från Ungern. Klara Borg, som skulle sprungit för Sverige, blev tyvärr sjuk och var tvungen att stå över tävlingarna. JVM i sig blev extremt drabbat av rådande skogsbränder och tillträdesförbud i de portugisiska skogarna.  Medeln, lången och skogsstafetten ströks, den enda tävlingen som kunde hållas som planerat var sprinten, där Petyko blev 35:a i herrklassen. I stället för skogsdistanser, hölls två stafetter i stadsterräng. Diskussioner om att eventuellt arrangera skogstävlingar med JVM-status i höst pågår i skrivandets stund.

Fullständiga resultat från JVM finns att se här

World Games

World Games är som OS, fast för de sporter som inte finns med i OS. Tävlingarna avgjordes i Birmingham, USA, under den gångna veckan. Vi var representerade av Michal Olejnik från Polen. Michal blev 14:e på sprinten, 9:a på medeldistansen och 5:a på den avslutande sprintstafetten.

Fullständiga resultat från World Games finns att se här

I början av augusti avgörs orienterings-EM i Estland. Alla landslag är inte helt klara med sina uttagningar, men klart är i alla fall att Jonas Soldini och Tino Polsini kommer att representera Schweiz på en eller flera distanser.

Skribent: Jesper Sjöblom
E-post: Adressen Gömd

Snabblänkar

 

Följ oss på sociala medier

Facebook

Instagram

 
Övriga bra att ha-länkarTveta friluftsgård

 

 SISU Södermanland

Postadress:
Södertälje-Nykvarn OF - Orientering
Tveta Friluftsgård
15166 Södertälje

Besöksadress:
Tveta Friluftsgård
15166 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0705680536, 0855098470
E-post: This is a mailto link

Se all info

Scania

Telge

Noname

Mareld