Hoppa till sidans innehåll

Ny kommunikationsplan

13 NOV 2020 21:08
Under de senaste månaderna har det filats på hur vi i klubben ska kommunicera och verka i cyberspace. Strategin presenteras i sin helhet nedan och finns numer även sammanfattad under fliken "Föreningen"
  • Uppdaterad: 13 NOV 2020 21:08

Den nya kommunikationsstrategin kan sammanfattas med att hemsidan får en mer central roll, samt att vi tydligare skiljer på våra interna och externa kanaler.  Målet med den nya strategin har dels varit att göra det så tydligt som möjligt var information finns att hitta, dels att vi som klubb ska kunna nå ut till människor utanför klubben.

Del 1: Intern kommunikation 
 
Hemsidan kommer att bära en central roll. På hemsidan ska all information som behövs för att verksamheten ska fungera normalt finnas. En medlem ska kunna gå in på hemsidan och snabbt få en överblick över veckans träningar samt kommande interna arrangemang, såsom Kåsan, anmälan till 25-manna, Tvetasopplistor osv. Viktigt är därmed att all information finns och uppdateras på hemsidan.


Facebookgruppen ”SNO träning” byter namn till ”SNO intern”. Facebookgruppens syfte är att bistå hemsidan, inte ersätta den. För att vara med i Facebookgruppen krävs medlemskap i föreningen. Gruppen är ett snabbt sätt att nå ut till de medlemmar som har Facebook och den används för att:

*Informera om att information finns på hemsidan, det vill säga länka till information på hemsidan
*Viss spontanträning
*Viss diskussion

Det viktigt att inga officiella träningar etc. läggs upp i Facebookgruppen innan de lagts upp på hemsidan. Den senaste informationen gällande en träning eller ett arrangemang ska alltid finnas på hemsidan. Det är därmed inte ett måste att vara med i Facebookgruppen.


Mejllistorna används på liknande sätt som Facebookgruppen, för att snabbt nå ut till medlemmar.


Facebookgruppen ”SNO intern”, mejl och chatten på hemsidan bildar tillsammans våra interna kanaler. Här kommunicerar vi som medlemmar med varandra, och den informationen som utbyts är enbart relevant för oss medlemmar. Detta inbegriper, men är inte begränsat till, information om träningar, Tvetasopplistor, anmälan till klubbresor och interna arrangemang. Samtliga medlemmar får göra inlägg via dessa kanaler!

 

Del 2: Extern kommunikation

Facebooksidan ”Södertälje Nykvarn Orientering – SNO”, samt Instagramkontot ”sodertaljenykvarnof” bildar våra externa kanaler. På de externa kanalerna kommunicerar klubben SNO med ”allmänheten” till skillnad från de interna, där medlemmar kommunicerar med medlemmar. När ett inlägg läggs upp i dessa kanaler, är det hela klubben som får anses stå bakom det. Här lägger vi upp bilder som beskriver vår verksamhet ur ungdoms-, bredd- och elitperspektiv, t.ex. inlägg med bilder från en torsdagsträning, information om när nybörjarkursen börjar, eller bilder från när vi totalt förgör allt motstånd på Tiomila. Här läggs ingen klubbintern information ut, dvs inga Tvetasopplistor eller länkar till klubbinterna arrangemang.

Eftersom hela klubben måste kunna stå för det som läggs ut, har varje sektion fått ett antal representanter med redaktörsbehörigheter, som kan lägga upp inlägg på dessa kanaler. Övriga medlemmar uppmanas att skicka in bilder och förslag på inlägg till dessa representanter. (De medlemmar som använder Instagram kan med fördel lägga upp relevanta bilder/stories på sina egna konton och tagga sodertaljenykvarnof-kontot för att underlätta processen)

Respektive sektions sociala medie-representanter återfinns bland medlemssidorna, klicka här

 

 

Skribent: Jesper Sjöblom
E-post: Adressen Gömd

Snabblänkar

 

Följ oss på sociala medier

Facebook

Instagram

 
Övriga bra att ha-länkarTveta friluftsgård

 

 SISU Södermanland

Postadress:
Södertälje-Nykvarn OF - Orientering
Tveta Friluftsgård
15166 Södertälje

Besöksadress:
Tveta Friluftsgård
15166 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0705680536, 0855098470
E-post: This is a mailto link

Se all info

Scania

Telge

Noname

Mareld