Hoppa till sidans innehåll

Dags för SM i Medeldistans

27 AUG 2021 19:46
SM i medeldistans avgörs i år långt uppe i norr, närmare bestämt i Boden. Fredagens medeldistanskval inleddes med bravur, då hela åtta av tio löpare tog sig till final.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2021 19:46

Bra-att-ha-länkar till lördagens finaler
Tävlingens Eventorsida (Innehåller lördagens starttider)
Liveresultat

Samtliga juniorer levererade under fredagens kval. Klara vann sitt kvalheat i D18 och Hillevie var tvåa i sitt. Även David, Martin Bygdén och Viktor tog sig vidare till lördagens A-finaler.

Juniorerna kommenterar sina lopp och tankar inför i morgon:

Viktor Löfgren:
”Nöjd med ett stabilt kval-lopp idag. Ska bli superkul med min första A-final imorgon!”

Martin Bygdén:
”Väldigt nöjd med mitt lopp idag, tekniskt perfekt. Ska satsa ännu mer på tempoväxling på morgondagens final, väldigt taggad!”

David Borg:
”Dagens lopp var helt okej. Tog det lugnt hela vägen och försökte vara noggrann. Missade några kontroller lite grann men kunde reda ut dem bommarna ganska snabbt.”

I damseniorklassen defilerade Amanda sig vidare och i de tighta herrkvalen klarade sig Filip och Johan vidare. Jesper och Martin Jansson blev 14:e i sina kval och springer därmed B-finaler på lördag. Seniorerna kommenterar sina lopp och tankarna inför i morgon:

Filip:
”Gjorde ett stabilt kvallopp idag utan större misstag. Finns lite små detaljer att finslipa på inför imorgon bara. Ska bli riktigt kul att löpa final, hoppas på tekniskt utslagsgivande banor.”

Johan:
”Jag startade starkt och tempoväxlade bra i början, kände mig pigg och fick bra kontrolltagningar. Men efter en liten miss på en brant tappade jag flytet i kontrolltagningarna och fick en sämre trend på mitten av banan. Jag höll mig dock hela tiden innanför gränsen för A-finalen och avslutade bättre. Det känns kul att ha mer att ge imorgon.”

Jesper:
”Äeh, det gick bra i början, men jag sumpade loppet på banans enda långsträcka. Jag tog ett halvtaskigt vägval, hamnade i dåliga stråk och fick stanna/sakta ned flera gånger in till kontrollen. I övrigt gick det bra, men det är så förbaskat små marginaler i en medeldistans.”

Fullständig SNO-resultatlista:

Placering

Namn

Heat

1

Klara Borg

D18E C

2

Hillevie Svärd

D20E B

5

Amanda Kleijn

D21E C

5

Filip Grahn

H21E C

7

David Borg

H20E A

7

Martin Bygdén

H20E B

8

Johan Ek-Larsson

H21E B

9

Viktor Löfgren

H18E A

14

Martin Jansson

H21E B

14

Jesper Sjöblom

H21E D

 
Viktor Löfgren startade tidigt i H18E-A och var länge i ledning i mål. Resultatet räckte till en plats i A-final. Foto: Anders Blomqvist

Skribent: Jesper Sjöblom
E-post: Adressen Gömd

Snabblänkar

 

Följ oss på sociala medier

Facebook

Instagram

 
Övriga bra att ha-länkarTveta friluftsgård

 

 SISU Södermanland

Postadress:
Södertälje-Nykvarn OF - Orientering
Tveta Friluftsgård
15166 Södertälje

Besöksadress:
Tveta Friluftsgård
15166 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0705680536, 0855098470
E-post: This is a mailto link

Se all info

Scania

Telge

Noname

Mareld