Hoppa till sidans innehåll

Dubbla fjärdeplatser till SNO på helgens elitstafett

02 MAJ 2021 19:54
Det blev dubbla fjärdeplatser för oss då elitstafetten avgjordes i skogarna söder om Eskilstuna
  • Uppdaterad: 02 NOV 2021 03:00

Stafetten började på lördag kväll med 3 nattsträckor i respektive kavle. Damerna tog tillfället i akt och visade var skåpet skulle stå. Sofia stod för en stabil förstasträcka och växlade över till Jeanette i en klunga på 19:e plats. Nattexperten Jeanette stod sedan för en formidabel sträcka och växlade över till Anna som 9a. Anna fortsatte den uppåtgående trenden och sprang in som 5a, knappa 4 minuter från andraplatsen. Ledande OK Tisaren hade dock skaffat sig en monsterledning på hela 9 minuter ned till näst bästa lag.

Herrkaveln inleddes stabilt av Johan G som sprang in som 7:a efter förstasträckan. Jesper inledde bra på andra sträckan, men fick problem med lampan och sprang till slut in som 8:a, 5 minuter efter ledande Snättringe, men bara ett par minuter efter Stora Tuna och Ravinen. Kent gjorde det Kent gör bäst och sprang upp laget till en tredjeplats, 2:40 efter ledande Ravinen.

Söndagens jaktstart inleddes av Eric, som blev ivägsläppt samtidigt som IFK Göteborg. IFK slang ifrån, men Ravinen jagades ikapp och växlingsplaceringen ut på sträcka 5 var fortfarande 3:a. I detta läge stod kampen om pallplaceringarna mellan Stora Tuna, IFK Göteborg, Ravinen och SNO, resterande lag var för långt bakom. Filip jagade ikapp 2 minuter på IFK, men tvingades att släppa förbi Ravinen. Ut på sistasträckan låg laget 4:a, på plats 2 och 3 låg Ravinen och IFK som hade sällskap av varandra och kunde hjälpas åt. Johan gjorde ett i princip prickfritt lopp och sprang in laget på en finfin fjärdeplats.

Damerna fortsatte nattens landslagslöpar-slakt och visade gång på gång var skåpet skulle stå. Klara gick ut på fjärdesträckan själv som 5:a och själv sprang hon hela vägen in i mål, med ett utökat avstånd bakåt. Hillevie fortsatte den stabila trenden, hade koll på sin orientering och lyckades ta sig förbi Järla. Avståndet till IFK Göteborg på 3:e plats ut på sistasträckan var i slutändan bara 16 sekunder! På sistasträckan hade Amanda landslagslöpare både framför och bakom sig, men det gjorde inget, hon sprang in laget som 4:a ändå! Extremt starkt jobbat av vårat unga damlag!

Andralaget i herrkaveln förtjänar även ett omnämnade! De krigade på bra kring placeringarna 20-30 och sprang i slutändan in på en 22:a plats och som näst bästa andralag, bättre än många klubbars förstalag!

I slutändan ser vi tillbaka på en mycket händelse- och lärorik helg. 2 4:e-platser är något vi kommer att ha med oss över sommaren och in till höstens förmodade tävlingsperiod! Coacherna Marianne och Håkan förtjänar även de en grym eloge för den service de erbjudit löparna i helgen, ingenting av detta hade varit möjligt utan dem. 

Resultat

Herrstafetten:
1                         Stora Tuna OK 1

2                         OK Ravinen 1

3                         IFK Göteborg Orientering 1

4                         Södertälje-Nykvarn OF 1

22                       Södertälje-Nykvarn OF 2

Damstafetten:
1                         OK Tisaren 1

2                         IFK Göteborg Orientering 1

3                         Göteborg-Majorna OK 1

4                         Södertälje-Nykvarn OF 1

 

Fullständig resultatlista finns här

Skribent: Jesper Sjöblom
E-post: Adressen Gömd

Snabblänkar

 

Följ oss på sociala medier

Facebook

Instagram

 
Övriga bra att ha-länkarTveta friluftsgård

 

 SISU Södermanland

Postadress:
Södertälje-Nykvarn OF - Orientering
Tveta Friluftsgård
15166 Södertälje

Besöksadress:
Tveta Friluftsgård
15166 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0705680536, 0855098470
E-post: This is a mailto link

Se all info

Scania

Telge

Noname

Mareld