Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan nybörjarkurser våren 2022

20 FEB 2022 20:57
Under våren 2022 kommer vi att genomföra nybörjarkurser i Tveta för både vuxna och barn/ungdomar.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2022 20:57

Nybörjarkurs för barn/ungdomar

Har du lust att lära dig grunderna i orientering? Häng i så fall med på vårens nybörjargrupp för barn och ungdomar mellan 8-15 år


Nybörjargruppen träffas fyra torsdagar vid vår klubbstuga i Tveta kl. 18.00 – ca 19.30 med start torsdagen den 21 april.  Vi kommer också att vara med på OK Klemmingens orienteringstävling utanför Gnesta den 1 maj.

Vi samlas träningsklädda utanför klubbstugan.Barn som deltar i gruppen gör det tillsammans med minst en vuxen.
 
Kostnad: Nybörjargruppen kostar 300 kr som du betalar vid första tillfället via Swish eller kontant. I anmälningsavgiften ingår medlemsavgift för 2022 samt deltagande i tävling den 1 maj

Samma tid på torsdagar är det också träning för hela klubben inkls ungdomar som hållit på ett tag med orientering. Vi tränar i olika grupper beroende på erfarenhet och kunskapsnivå och från nybörjargruppen är du välkommen att ansluta till någon av dessa grupper.

Till dessa grupper är även nybörjare som är äldre än 13 år välkomna. Ledare, föräldrar och barn deltar tillsammans. Efter träningarna finns det möjlighet att byta om och äta kvällsmat till en låg kostnad.   

Anmälan och frågor gör du genom att ta kontakt med oss  (PG Månsson  eller Susanna Karlsson) som ska hålla i nybörjargruppen i SNO. Anmäl med namn, telefonnummer, mail, personnummer till någon av nedanstående adresser

PG Månsson This is a mailto link, Susanna Karlsson This is a mailto link.

Nybörjarkurs vuxna

För er som vill testa på orientering och känner er vuxna (typ från 16 till 80 år..)  är här en fin chans att börja med orientering. Orientering är en sport man kan hålla på med hela livet och det finns plats för alla oavsett ambitionsnivå. Från dig som tycker det skulle vara roligt att tävla i orientering till dig som vill komma ut i skog och mark med karta och kompass.

Vi ses vid fem tillfällen varav fyra vid Södertälje Nykvarns klubbstuga i Tveta och en gång på en orienteringstävling .  

Datum och tider

Onsdagarna 20, 27 april, 4 och 11 maj kl 18.00 i Tveta samt OK Klemmingens orienteringstävling utanför Gnesta den 1 maj. Se länk här för tävlingen. Ta med träningskläder och gärna en kompass ifall ni har.

Kursmål

Lära sig kartan och dess tecken. Ta ut kompasskurs och lära orienteringsteknik, hur man läser kartan etc. Nivån anpassas efter er deltagare. Finns plats såväl för er som aldrig sett en orienteringskarta till er som kan lite mer.

Kurskostnad och anmälan

800 kr som inkluderar kursen, medlemskap i SNO för resten av 2022 (innebär tillgång till SNOs träningsaktiveter, försäkringar etc) samt startavgift i orientering.  För att det skall bli en bra kurs har vi ett max antal på 15 personer.

Ledare

Kristina Johander, Sven Undeland, Anna Ek samt PG Månsson

Anmälan och ev frågor

Anmälan och frågor till This is a mailto link eller 0709-154760. Bra ifall du anmäler med namn, mailadress, telefonnummer samt även personnummer som behövs för medlemskapet i klubben

Varmt välkomna

imageafz6.png

Skribent: Per-Göran Månsson
E-post: Adressen Gömd

Snabblänkar

 

Följ oss på sociala medier

Facebook

Instagram

 
Övriga bra att ha-länkarTveta friluftsgård

 

 SISU Södermanland

Postadress:
Södertälje-Nykvarn OF - Orientering
Tveta Friluftsgård
15166 Södertälje

Besöksadress:
Tveta Friluftsgård
15166 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0705680536, 0855098470
E-post: This is a mailto link

Se all info

Scania

Telge

Noname

Mareld