Hoppa till sidans innehåll

Klubbresor


Denna information gäller år 2020. För år 2021 har vi inte vågat planera några klubbresor utan avvaktar utvecklingen av pandemin.

Grönklitt/Medelpad/Tiomila/Jukola/O-ringen

Klubbresorna är ett utmärkt sätt att umgås med sina klubbkamrater och lära känna dem närmare – oftast på ett gemensamt boende. Ungdomarna och eliten har utöver dessa även egna klubbresor.

Grönklitt 16-19 januari

De senaste åren har vi åkt till Orsa-Grönklitt en helg för skidåkning. Så blev det även denna vinter.

Det blev en toppenhelg med över 60 SNOare i Grönklitt. Började med dimma och mildväder men avslutade med skidpropaganda i sol och någon minusgrad.

En gemensam resa till Grönklitt planerades för år 2021 men ställdes in.

Tour de Medelpad 21-24 maj

Resan är inställd eftersom tävlingarna vi skulle springa är inställda pga Coronaviruset.

Under senare delen av våren planerar vi en klubbresa till Tour de Medelpad i Sundsvall under Kristi Himmelsfärdshelgen, 21-24/5. Där bjuds det på fina tävlingar i härlig Medelpadsterräng. 
Tävlingarna körs enligt nedan, följ länkarna för mer information. 
21/5 Långdistans, Njurunda OK (c:a 15 min med bil från campingen)
22/5 Medeldistans, Njurunda OK  (c:a 15 min med bil från campingen)
23/5 Långdistans, Sundsvalls OK  (c:a 17 min med bil från campingen)
24/5 Medeldistans, Ånge OK  (Lite oklart var tävlingen går men kanske en dryg timme till tävlingen) 
Lars B har tittat lite på boende och i och med att vi är ett ganska stort gäng med husvagnar så lämpar sig campingplats med möjlighet till boende i stuga för den som vill boka en sådan. 
Lars har varit i kontakt med First Camp Sundsvall Höga Kusten som ligger vid havet invid infarten till Sundsvall. Vi bodde på den här campingen senast vi var på Tour de Medelpad som klubbresa, det ligger nära Sundsvall och är rätt nära tävlingarna. 
Preliminärbokning som man kunnat göra förr går inte längre att göra. Men föreståndaren för campingen skickade med nedan info om stugorna och campingplatserna var han övertygad om att de inte skulle ta slut. 
Lars försöker dock få dem att ta hänsyn till att vi vill bo tillsammans/så nära som möjligt. Vill ni boka stuga är det nog klokt att inte vänta till april/maj utan göra det i hyggligt god tid.
Meddela gärna mig om ni är intresserade av att följa med även om jag inte kommer att stå för några bokningar, men jag kan hålla kontakten med campingen för sammanhållande av platser i möjligaste mån. 
Hoppas vi blir ett stort gäng som vill resa till Sundsvall och springa fina tävlingar. Har ni frågor eller funderingar så är det bara att ni hör av er till Lars B, som skrivit texten ovan.

Tiomila

Tiomila är inställd pga Coronaviruset.

Tiomila är en riktigt stor svensk stafett. Det finns en ungdomsklass med fyra sträckor (lördagen), en damklass med fem sträckor (lördagen) och en herrklass med tio sträckor som startar lördag kväll och har målgång söndag morgon. Damer får delta i herrstafetten.
Tiomila avgörs i år strax norr om Kungsängen (samma ställe som är 2013). Se info på Eventor
Tiomila fyller 75 år i år. Klubben gör därför en speciell satsning "75 SNO-are på Tiomila" och ordnar också speciella Tiomilaträningar (se kalendern). 
Då Tiomila avgörs inom 1 timmes bilväg från Södertälje så kommer vi inte arrangera någon gemensamt boende närmare arenan. Vill du ha ett boende närmare tävlingen finns det möjlighet att boka plats för husbil, husvagn eller eget tält i närheten av arenan. Kostnaden kommer att faktureras dig i efterhand.

Vi kommer ordna med en samåkningsfunktion på klubbsidorna i Eventor när vi närmar oss tävlingen. Det är ganska knöligt att åka kommunalt.

Jukola 14–15 juni ställdes in pga Coronaviruset

Jukola är världens största stafett och avgörs i Finland, men många svenska och norska lag brukar ställa upp. Det är en riktig folkfest. Venla-stafetten är en damstafett med fyra sträckor som går på lördagen. Lördag kväll startar herrstafetten med 7 sträckor. I år avgörs Jukola i norra Finland i trakten av Rovaniemi/Napapiri där det i juni inte blir mörkt.
Det blir ingen traditionell båtresa utan flyg till Luleå och därefter hyrbil. I år gör klubben en speciell satsning på äldre ungdomar/juniorer som inte tar plats i elitlagen (de får ett resebidrag av klubben). 
Anmälningstiden gick ut 16 dec för resa och 26 januari för stafettdeltagande. Mer info på Eventor

O-ringen 20–25 juli ställdes in pga Coronaviruset

O-ringen är det som många brukar kalla femdagars och som brukar samla många deltagare även bland dem som inte orienterar så flitigt. Det finns lätta och svåra banor och man behöver inte springa alla dagar. Man behöver inte ens springa (naturligtvis kan man gå sin bana) utan man kan också orientera på mountainbike.
Tävlingen avgörs i år i trakten av Uppsala. Mer info

Uppdaterad: 11 OKT 2020 21:54 Skribent: Kerstin Frenckner
E-post: Adressen Gömd

Snabblänkar

Naturpasset 

 

Följ oss på sociala medier

Facebook

Instagram

 
Övriga bra att ha-länkarTveta friluftsgård

 

 SISU Södermanland

Postadress:
Södertälje-Nykvarn OF - Orientering
Tvetaberg 39, Tveta Friluftsgård
15166 Södertälje

Besöksadress:
Tveta Friluftsgåd
15166 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0705680536, 0855098470
E-post: This is a mailto link

Se all info

Scania

Telge

Noname

Cykeltjäns

Handelsbanken

Mareld