Kartor

Orienteringskartor kring Södertälje

Det finns gott om orienteringskartor kring Södertälje. SNO har upphovsrätten till de flesta. Åt Salemhållet till finns ytterligare kartor och då med Botkyrka-Salems kartkommitté som upprättshavare.

De flesta kartorna finns på Omaps

Kartor i Omaps

Kartor tillgängliga i Omaps oktober 2022

Kartdatabaser

SNO kartdatabaser 2022

Kartorna finns oftast i olika databaser där man tar ut vad man behöver för olika arrangemang. Fr.o.m. år 2016 har vi ritat kartor och i något fall konverterat befintliga med lantmäteriets laserdata som grundmaterial. Det innebär bättre precision i  kartorna framför allt när det gäller höjdinformationen. 

För orienteringsklubbar som vill träna och lägga egna banor kan vi göra utsnitt över önskat område. Kontakta kartor@sno.nu med dina önskemål. Vid köp av gamla tryckta kartor tillkommer en administrativ avgift på 30 kr plus fraktkostnad.

För skolor som är i behov av kartor för undervisningen läs mer på Skolkartor.

I kansliet finns även en samling av tryckta kartor, oftast över samma områden som ovan i skalorna 1:10-15 000. Eftersom de inte är aktuella är de inte lämpliga för orienteringslöpning. För de som är intresserade av historiska orienteringskartor över kommunerna Södertälje och Nykvarn kan de köpas till självkostnadspris (20 kr).

Laserkartor med höjdkurvor från Lantmäteriet kompletterad med vissa planbildsdata från Lantmäteriets terrängkarta och lite information från OpenStreetMap finns på https://kartor.gokartor.se/#10/6561049.1250/648853.0625 Mer info om laserkartorna.