Träningar

Träningar för hela klubben

Träningarna annonseras i e-brev till aktiva klubbmedlemmar, i kalendern på hemsidan och ibland på Facebook-sidan SNO intern

Måndagar

Från oktober till mars kör vi ledarledda styrketräningspass i Stålhamraskolans gymnastiksal.

Tisdagar

Tisdagar under vår och höst brukar vi ha gemensam teknikträning. Normalt börjar vi kl 18. Då tränar vi orienteringsteknik på olika ställen i vår närhet. Vi samlas alltså på olika ställen varje gång. Träningarna kan också ha lite olika fokus. Ganska många personer turas om att ordna träningarna. När träningen annonseras ges också en närmare beskrivning. Ibland lämpar sig träningarna inte för de rena nybörjarna.

Under vintern springer vi istället intervaller i Kusens backe.

Torsdagar

Träning för alla i Tveta. För ungdomarna finns alltid ett särskilt program. Övriga kan ibland haka på ungdomarnas träning. På vintrarna har ofta någon annan typ av träning planerats för vuxna klubbmedlemmar. Det går alltid att springa intervaller och när det är mörkt kan man springa längs reflexbanan. Många tycker om att ge sig ut och springa med en kompis. När det är mörkt kan man springa med pannlampa (eller hålla sig till elljusspåret).

Efter träningen kan man byta om, duscha och basta för att därefter gå upp på övervåningen och äta soppa och smörgåsar till självkostnadspris. Klubbmedlemmarna turas om att fixa detta enligt ett särskilt schema.

Helgträning

Så många helger som möjligt utanför tävlingssäsongen erbjuder klubben någon form av helgträning.

Elitens träningar

Eliten har ett eget träningsschema. Men ofta inbjuds övriga att delta i någon aktivitet.