Tränings- och tävlingsprogram

Träningar och tävlingar för ungdomar

Torsdagsträningar i Tveta

Varje torsdag förutom på sommaren är det träning i Tveta med start 18.00. Träningarna passar alla från nybörjare till elit och ung som gammal. Klubbstugan i Tveta är öppen, där finns omklädningsrum, dusch och bastu, samt servering av soppa och smörgåsar till självkostnadspris efter träningen. Typen av träning skiftar beroende på årstid och när det blir mörkt etc. Torsdagarnas program kan ändras under vintern om det går att åka skidor och/eller skridskor.

Tisdagsträningar

På tisdagar är det teknikträningar på olika ställen runt Södertälje från det att det blivit vår och fram tills dess att det blir mörkt tidigt på kvällarna. Då tränar vi orienteringsteknik. Under den mörka årstiden springer vi intervaller i Kusens backe på tisdagskvällar. Se veckobrev för mer info angående träningarna för aktuell vecka. 

Ungdomscup

SNO ordnar tillsammans med några närliggande klubbar en ungdomscup med ett antal deltävlingar. De kan ses som ett mellanting mellan klubbens träningar och vanliga orienteringstävlingar. Många ungdomar brukar delta och det är också ett bra tillfälle att lära känna ungdomar från närliggande klubbar.

Orienteringstävlingar

Under vår och höst finns det normalt många tävlingar inte allt för långt från Södertälje. Inom orientering är det vanligt att delta i många tävlingar. Många orienterare ser inte så seriöst på själva tävlandet, utan uppskattar mera den sociala gemenskapen. Orientering är en av få sporter där man umgås även med personer av annat kön och ålder.

Via ett system som heter Eventor finns en lista med alla tävlingar i hela landet. Det finns ett antal tävlingar i närområdet varje säsong. Se länk till Eventor här https://eventor.orientering.se/Events. På medlemssidorna finns information om hur man anmäler sig. Men hör gärna av dig till någon av ungdomsledarna ifall du behöver hjälp att anmäla dig, välja vilken klass du ska springa eller undrar något annat.

Ungdomsprogram

För varje säsong gör ungdomsledarna upp ett program för klubbens ungdomar där träningar, ungdomscuper och några tävlingar finns med. Det brukar finnas ett par fokustävlingar där målet är att så många som möjligt skall vara med.