Sugen på att börja orientera?

Flera sätt att testa/komma igång med orientering

Det är aldrig för sent att börja med orientering. Det finns de som börjar orientera när deras barn gör det och även de som börjar orientera när de blir pensionärer. Eftersom orientering är en sport som kräver ganska mycket mognad går det utmärkt för ungdomar att börja vid t.ex. 12-13-års ålder.

Naturpasset

Du kan köpa ett naturpass och sedan ge dig ut i skogen när det passar dig och leta kontroller. Läs mer.

Gå en nybörjarkurs

Södertälje-Nykvarn orientering ordnar då och då nybörjarkurser för såväl barn/ungdomar som vuxna. De annonseras som nyhet på hemsidan. Läs mer.

Kom med på en träning

Enklast är då att komma med på en torsdagsträning i Tveta eller på en löpträning i Kusens backe en vintertisdag. Är du ungdom, så kontakta gärna någon av ungdomsledarna och tag med dig en förälder. När du kommer till träningen, så berätta att du är ny så är det säkert någon som tar hand om dig.

Åk till en tävling i närområdet och spring/gå en öppen bana

Tävlingarna hittar du i tävlingskalendern i Eventor. Läs inbjudan för att se var tävlingen går m.m. Det brukar alltid finnas lätta öppna banor. Den lättaste heter Öppen 1. 

Inom orientering är det vanligt att delta i många tävlingar. Många orienterare ser inte så seriöst på själva tävlandet, utan uppskattar mera den sociala gemenskapen. Orientering är en av få sporter där man umgås även med personer av annat kön och ålder. När man kommer ut till tävlingsarenan ser man hur medlemmarna i varje klubb samlats i en grupp och sitter tillsammans och förbereder sig/pratar/diskuterar vägval/fikar.