Nyhetsarkiv

Oringen avslutad

 • 29 jul 2023

Nu är Oringen avslutad. Fantastiskt kul vecka och bra arrangemang trots en del logistiska utmaningar med buss & tåg etc.

Riktigt bra jobbat allihop och ett extra stort grattis till Göran som tog hem segern i H90, Jeanette och Kristina som kom trea i D21 kort samt i D40 motion.

Regnig etapp 4 på Oringen

 • 27 jul 2023

Dagens etapp i Ånn kommer gå till historien som regnetappen☔️ Enligt väderapparna skulle det inte vara något regn men så blev det inte riktigt…

Vi är iallafall laddade inför upplösningen av Oringen i morgon. Bäst till av SNOarna ligger Göran i H90 som leder med över 37 min. Jeanette Jönsson Hellstadius och Kristina Kannisto går ut som 3:or drygt 2 resp 8 min efter. Men många andra har chanser till bra placeringar. Stort lycka till allihop!

Två glada SNO:are trots regnet.

Två segrare på etapp 3

 • 26 jul 2023

Många fina insatser bland SNO:arna på den 3:e etappen. Lite extra stolta är vi över dagens etappsegrare, Jeanette Jönsson Hellstadius i D21 Kort-2 och Göran Larsson H90.

 

Mats totalsegrare i MTBO H60

 • 26 jul 2023

Igår kunde vi fira första totalsegraren i Oringen när Mats Heldt tog hem segern i H60 MTBO klassen. Det har också varit sprint för elitklasserna med många fina lopp av SNOarna. Klara vara nära en etappvinst med sin andra placering i D20.

Klicka på "Läs mer" och du hittar fler bilder från gårdagen.

Rapport från etapp 2 av Oringen

 • 24 jul 2023

Göran Larsson svarade återigen för en fin insats och tog hem segern med dryga 16 minuter.

Mats Heldt kom tvåa i MTBO H60 och leder totalt.

Våra elittjejer gjorde bra ifrån sig och Amanda Kleijn ligger på 8:e plats totalt i D21E och Klara Borg ligger på 5:e plats i D20E.

Göran firades efter segern på etapp 1 på Oringen

 • 24 jul 2023

Göran firades som sig bör av detta härliga gäng i samband med prisutdelningen .

Oringen är nu igång och på första etappen fick vi två segrare

 • 23 jul 2023

Grattis säger vi till Göran Larsson som segrade i H90 och Mats Heldt som tog hem segern i MTBO H60 

Några korta ord från vår ordförande Johan Johander

 • 23 jul 2023

O-ringen

Idag drog världens största orienteringstävling igång i Åre, och SNO är representerat i flertalet klasser från yngsta ungdomsklass till H90. Förhoppningen är att vi får uppleva härliga tävlingar, skönt pepp och umgänge med klubbkompisar och åtminstone några soliga dagar. 

Miljöarbete

Styrelsen fortsätter det hållbarhetsarbete som är påbörjat, bl a genom att installera solceller i Tveta enligt tidigare beslut. Bygglov finns på plats och installation sker under augusti. Tack vare Hasse Kulas driftighet har vi fått ett bättre pris på solcellerna och installationen vilket gör att vi förhoppningsvis kan rymma vissa andra energibesparingsåtgärder inom beslutad budget. Vi försöker även växla upp miljöarbetet genom att undersöka andra områden där vi kan minska vår påverkan.

Några slutord

På miljöspåret: Nu när vi är ute och rör oss i skog och mark kan vi försöka vara föredömen och göra skillnad i det lilla. Ser vi skräp i naturen - när vi tränar i Tveta eller på andra platser - kan vi ta upp och slänga. Särskilt plast bryts ner långsamt, kan vara en fara för djur och ser tråkigt ut. Ett tips är att ha en liten påse i fickan som du kan använda som skräppåse, en liten insats som kan göra skillnad om vi är många som hjälps åt. Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Stolpe ut för de svenska damerna i JVM-stafetten

 • 9 jul 2023

Klara sprang första sträckan för Sverige och växlade som tvåa, endast elva sekunder bakom Tjeckien.

På den sista sträckan sprang Alma Svennerud ikapp ledande Ungern och stafetten avgjordes genom en spännande spurtstrid som Svennerud vann. Tyvärr visade det sig att hon missat att stämpla vid varvningskontrollen och laget diskvalificerades. 

JVM-rapport

 • 8 jul 2023

Medeldistans

Klara kom på en fin 16:e plats. Hon var före vinnaren tidigt på banan men föll tillbaka lite i resultatlistan efter en 1,5 min bom på 10:an.

Mathias kom 21 och Petcko 112.

Långdistans

Klara startade i första gruppen men låg ändå 7a efter 40 min. En galen hund hindrade henne från tänkt ( bästa) vägval så hon tappade en del och bommade även nästa kontroll. 14e plats till slut

Mathias startade nästan sist av de 170! killarna och låg 4 vid första radion. Sedan gjorde han en större bom och halkade ner till 21a plats till slut endast slagen av en svensk.

Petcko bommade grovt på samma ställe som Mathias och var 111 vid andra radion. Efter en tapper avslutning blev han 40 enbart slagen av 3 svenskar.

 

Intervju med Amanda i tidningen Orienteraren

 • 5 jul 2023

Här kan du läsa en intervju med Amanda i tidningen Orienteraren

Klara stod för en fin insats i JVM-stafetten

 • 5 jul 2023

Dagens rapport från JVM där sprintstafett stod på programmet.

Sverige kom 6a till slut efter att många lag hade slagläge på sista. Det var lite för lätt gafflat och med 58 lag blev det många tåg. Tyvärr läste Elsa fel på en kod och stämplade inte där hon skulle utan gled med täten och fick vända.

Klara ledde vid radio1 men pushade lite hårt och gick i en fälla. Växlade femma.

Mathias gjorde en kanonsträcka och plockade 50 sek på andra för Frankrike - som blev fyra till slut.

Pecko gjorde en bra andrasträcka i Ungern 2.